29 Ekim 2009 Perşembe

Türk'ün Domuz Gribiyle İmtihanı

Kafamı nereye çevirsem domuz gribiyle ilgili yazılar, haberler, yorumlar görmeye başladım. Başlarda pek garip gelmiyordu, ne güzel insanlar bilinçleniyor, hastalık teğet geçecek (!) filan diye düşünüyordum, ama artık canıma yetti. Tamam tehlike altındayız, ölüm riski bile var da; yetmez mi lan artık? Ne gripmiş...


Ankara'da okullar Domuz gribi nedeniyle bir hafta kesintiye uğratıldı. Dersler Trt 3'ten devam ediyor. Kimisi dalga geçti, kimisi açıp baktı, kimisi izlemeye koyuldu, kimisi Facebook grupları açtı... Ama öğrencinin tatili televizyon başında ders dinleyerek geçirmeyeceği gerçeği değişmedi. Değişmez de zaten. Şimdi okullar açılınca o konuları Trt 3'ten izlemeniz gerekiyordu yeni konuya geçiyoruz mu diyecekler. Adamın alnını karışlarlar vallahi.

Çok uzatmadan bedensel sağlık açısından olduğu kadar ruhsal sağlığımızı da bozan Domuz gribi illetinin bir an önce yurdumuzu terketmesini diliyorum. Aşı yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız, forward maillerden Domuz gribinin siyasi boyutu hakkında çıkarımlar yapmaya çabalayan, 5 ay öpüşmeyen, antibakteriyel jelle gezen insanlar görmek istemiyorum çevremde. Cidden.

Hiç yorum yok: