27 Ekim 2009 Salı

Değişmek

Şaka maka, insanlar gerçekten çok değişiyor. Hem de öyle uzun zaman falan da sürmüyor bu değişim, geçen hafta doğru dediğimize bu hafta o kadar içten bir şekilde 'yanlış' diyoruz ki, bazen ben bile şaşırıyorum kendi dediğime.


yunanlı ünlü düşünür 'değişmeyen tek şey değişimdir.' derken eminim ki ne kadar doğru bir laf ettiğinin farkındaydı. Zaten yüzyıllar sonra hala yazılarımızda bu sözü alıntı yapabiliyorsak evrensel bi gerçek olduğundan ileri geliyor heralde.

Değişmek demişken, bir de değişerek gelişmek var tabii. Değişerek gelişmek güzel bir şey çoğu zaman, ama bir de insanın gelişirken değişmesi var. Yani eski seviyesinin üstüne çıkan insanın çok da istemeden farklı bir kimliğe bürünmesi. Çoğumuza garip geliyor da, bence gerekli bir şey. İnsanın kendisini aşması gibi, ne bileyim.

Her şeyde olduğu gibi değişimde de çok abartmamak gerekiyor ama bence. Yani ani bir köklü değişim çok emanet duruyor kimisinin üzerinde, yavaş yavaş, sindire sindire yapsa daha güzel olacak sanki, bilemiyorum. Ne kadar değişmesi gerektiğini bilmeli insan. Değişmin de bir dozajı olmalı. Ya da gerekliliği.

Hiç yorum yok: